American factoring is over komen waaien naar Nederland

2 min gelezen
Factuur

Wellicht heb je nooit eerder van American factoring gehoord. Toch is dit een van de trends van dit moment onder ondernemers! Er zijn steeds meer partijen die overstappen op het gebruik van deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer. Mede door het feit, dat het je ontzettend veel tijd kan besparen als ondernemer. Daarbij zal je minder stress ervaren, wanneer je een factoringbedrijf inschakelt. In dit artikel vertellen we je meer over de manier waarop een factoringbedrijf te werk gaat. Mogelijk blijft deze vorm van debiteurenbeheer ook voor jou interessant te zijn! In Nederland is het aantal aanbieders van deze vorm van debiteurenbeheer de afgelopen jaren sterk gegroeid.

American factoring

Beschrijving van American factoring voor ondernemers

De werking van American factoring is eigenlijk heel eenvoudig! Je verkoopt de facturen die ja aan klanten moet sturen aan een factoringbedrijf. Het factoringbedrijf zorgt er vervolgens voor, dat de factuur binnen enkele werkdagen aan je betaald wordt. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het in orde maken van de betaling. Veel ondernemers krijgen te maken met klanten die hun factuur niet tijdig of helemaal niet betalen. Dit zorgt voor onnodig veel stress bij ondernemers. In het bijzonder, omdat zij vaak een beperkte kasstroom hebben. Ze lopen zo het risico, dat ook zijzelf de facturen van leveranciers niet meer kunnen voldoen. Heb jij hier in het verleden al eens mee te maken gehad?

Finqle

Hulp van een factoringbedrijf inschakelen

Zoals reeds beschreven werd, zijn er in Nederland verschillende factoringpartijen ontstaan door de jaren heen. Deze bedrijven bieden ieder de uit Amerika overgewaaide vorm van debiteurenbeheer aan. Het verschil tussen deze bedrijven zit voornamelijk in de service en de kosten die zij rekenen. Deze kosten zijn vaak een percentage van de verkochte factuur. De hoogte van het percentage is onder meer afhankelijk van de betalingstermijn die je klanten biedt.