Zó krijgt jouw bedrijfswebsite meer kliks

2 min gelezen

Je hebt je eigen bedrijf of webshop opgezet en daar een mooie website bij gemaakt, maar hoe zorg je ervoor dat mensen je site ook zien en bezoeken? En dat jouw doelgroep jouw site weet te vinden? Lees verder voor tips.

Jouw website meer zichtbaarheid geven, hoe doe je dat eigenlijk? Van het uitbesteden van Google ads, tot je verdiepen in SEO: met deze beginnerstips klikken er straks meer mensen op jouw link én krijg je meer klanten.

Zelf SEO aanpassen

Zoek op welke SEO-trucs je zelf kunt toepassen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je meta titel, de blauwe titel die als eerste tevoorschijn komt, aantrekkelijk is. Gebruik prikkelende woorden die bij de lezer nieuwsgierigheid oproepen, zoals ‘fenomenaal’ of ‘buitengewoon’. Ook een vraag in deze titel werkt altijd goed. Daarbij is het belangrijk dat je titel niet de 65 karakters overschrijd; gebeurt dit wel, dan kapt Google hem automatisch af.

Zo zijn er nog veel meer technieken die het aantrekken van klanten een stuk simpeler maken. Laat in je meta tekst, de tekst ónder de titel, vooral veel zoekwoorden terugkomen waar jouw doelgroep op zou kunnen zoeken. Met deze en meer van deze trucjes oefen je zelf al veel invloed uit op het aantal kliks op jouw site. Voor meer SEO advies kun je terecht bij specialisten van digitale marketing bureaus.

Besteed Google advertenties uit

Adverteren is uiteraard essentieel als je een onderneming hebt. Daarbij zijn zoekmachines de uitgelezen plek voor jouw advertenties. Vind je het nog lastig om zelf goed campagne te voeren op Google, dan kun je altijd je Google Ads uitbesteden aan een marketingbureau. Zij weten precies welke zoekwoorden of instellingen je moet gebruiken, en helpen jou ook bij zaken als het maken van een geschikte landingspagina. Hiermee trek je jouw doelgroep snel en effectief aan. Dit is een bewezen methode!