Wat heb je nodig voor afstandsonderwijs?

2 min gelezen

Iets wat zich mooi heeft kunnen ontwikkelen in de afgelopen 2 à 3 jaren, is afstandsonderwijs. Gezien alle omstandigheden rondom Covid-19 moest men een oplossing bedenken om het onderwijs toch door te kunnen laten gaan, zonder iemand zijn gezondheid aan te tasten. Afstandsonderwijs heeft daardoor de laatste 2 jaar een grote opkomst kunnen maken en is tegenwoordig niet meer weg te denken in de samenleving. Veel studenten hebben de voorkeur voor online onderwijs aangezien het reistijd scheelt en zij gemotiveerder aan het werk kunnen gaan. Afstandsonderwijs is dus een perfecte uitkomst, maar wat heb je nou allemaal nodig voor afstandsonderwijs?

Een rustige en fijne omgeving

Voor afstandsonderwijs heb je in principe niet heel erg veel dingen nodig. Een van de dingen die je wel nodig bent is een omgeving waar het heel rustig is en waar jij je comfortabel voelt. Een rustige omgeving is sowieso altijd erg handig, want in een drukke omgeving zal je minder goed meekrijgen wat er wordt gezegd en de volumeknop heeft ook een keer zijn grens bereikt.

Daarnaast is een omgeving waar jij je comfortabel voelt altijd goed, want dan voel jij je zelfverzekerder en zal je sneller anticiperen in de les die online wordt gegeven en de les dus ook beter begrijpen. 

Een laptop en een goede internetverbinding

Http://www.stichting-leerkracht.nl/ houdt zich met van alles bezig voor een goed onderwijs. Afstandsonderwijs behoort daar ook bij. Afstandsonderwijs is natuurlijk erg anders dan gewoon fysiek onderwijs. Je hebt dan ook andere dingen nodig om de lessen fatsoenlijk te kunnen volgen. Naast jouw pen en schrift ben jij een laptop of tablet nodig om de lessen te kunnen volgen.

Daarnaast ben je ook een goede internetverbinding nodig. Het zal wel eens voorkomen dat de docent in de fysieke les even vastloopt, omdat hij zijn woorden even kwijt is. Een slechte internetverbinding zal er echter voor zorgen dat jij de gehele les niet fatsoenlijk kan volgen aangezien de docent de hele tijd zal vastlopen voor jou.