Koop je eigen sup board

2 min gelezen
sup board kopen

Een Standup-paddle-board (SUP) is een sport die snel aan het groeien is. Het geeft veel vermaak en is een goede vorm van sport. Het is daarnaast vrij eenvoudig te leren. Wil je een sup board kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kan letten, dit artikel geeft meer informatie!

Welke soorten sup boards zijn beschikbaar?

✔ All around sup boards deze zijn goed voor de beginneling door hun veelzijdigheid en stabiliteit.

✔ Surf sup boards zijn een prima keuze voor matige tot gevorderde sup boarders, doordat deze soort board meer ervaring vereist en moeilijker manoeuvreerbaar is.

✔ Touring sup boards zijn een goede keuze voor de intensieve training en goed te gebruiken op vlak water maar ook open oceanen, baaien en meren.

✔ Race sup boards zijn uitstekend voor het houden van een waterwedstrijden, ze zijn extra lang, extra breed en kunnen een uitdaging vormen.

✔ Yoga sup boards zijn stabiel, uitermate goed geschikt voor yoga en fitness.

✔ Opblaasbare sup boards kunnen opgeblazen worden en zijn ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie. Een hardboard levert over het algemeen echter betere prestaties.

sup board kopen

Welke maat sup board kopen?

Dit is afhankelijk van je gewicht en ervaring. Hoe breder, langer en dikker het board is hoe meer stabiliteit je ervaart. Voor de beginneling is dit aan te raden. Als je meer ervaring op doet is het fijn om uitgedaagd te worden en wellicht voor een slankere uitvoering te gaan.

Waar bewaar je je sup board?

Het is aan te raden je sup board binnen te bewaren na aanschaf. Een bewaar tas is hierbij een goede optie zodat beschadigingen voorkomen worden en zodat je board geen last heeft van diverse weersinvloeden.

Waar koop je een goede sup board?

Als je besluit een sup board te kopen is het goed om diverse bedrijven te vergelijken. Je wilt immers graag een kwalitatief goede sup board in huis halen voor een goede prijs. Let hierbij bijvoorbeeld op de reviews en let op de eigenschappen die je zelf belangrijk vind voor de aanschaf. Een goed punt om op te letten is de dienstverlening en de behulpzaamheid van het bedrijf bij eventuele vragen.