Online leren zingen: welke cursus kies je?

2 min gelezen
Zang leermethode

Online leren zingen wordt tegenwoordig steeds populairder. En dat is ook niet zo gek: niemand wil meer voor schut staan tijdens de karaoke en online kun je al voor een lage prijs leren zingen. Wil jij ook online leren zingen en hiervoor een cursus volgen? In dit artikel leggen wij je uit hoe je een cursus kiest die perfect bij jou past.

1. Kijk naar de inhoud van de cursus

Om goed te leren zingen moet je weten hoe je moet ademhalen, hoe je je spieren aanspant je ontspant en welke klankkleur bij je past. Het is dus belangrijk dat dit soort dingen in ieder geval worden behandeld in de cursus.

online leren zingen

Als je echter ook op een podium wilt gaan zingen, kan  het ook goed zijn om meer te leren over zingen met een microfoon en het overwinnen van podiumangst. Kijk daarom goed naar onderdelen van de cursussen en kies voor een cursus zingen met in ieder geval deze verschillende onderdelen.

2. Kies jouw leermethode

Vaak leren we het beste door video’s te kijken, maar het kan ook zijn dat je beter leert door teksten te lezen. Als je weet met welke leermethode jij het beste leert, kun je een cursus uitkiezen waarbij met deze leermethode wordt gewerkt. Weet je dit niet? Dan kun je het beste gaan voor een cursus waarbij met meerdere leermethoden wordt gewerkt.

Zingen leren

3. Lees de reviews

Aan de hand van de reviews kun je echt goed de kwaliteit van een bepaalde cursus bepalen. Zo kom je er ook achter of de opbouw logisch is en of alles in de cursus makkelijk te begrijpen is. Zoek dus naar reviews van de cursussen die je op het oog hebt en vergelijk ze met elkaar.