De Maxi Cosi, een veilige en handige autostoel

2 min gelezen

Je kindje vervoeren in de auto, dat moet veilig gebeuren. En het moet ook makkelijk zijn. Het is best wel een gehannes met al die gordels en riempjes en als jonge mama of papa moet je wel een aantal keer oefenen voor je het onder de knie hebt. Als je je kindje eenmaal hebt vastgezet, wil je zorgeloos achter het stuur plaatsnemen. Met een Maxi Cosi zit dat wel goed.

Lekker slapen

Als je weet dat een autostoeltje vaak gebruikt gaat worden, moet het heel comfortabel zijn. Trouwens, ook als het niet zo vaak gebruikt wordt: je wilt dat je kindje zich lekker voelt. Je ziet vaak dat een baby’tje binnen een mum van tijd in dromenland is als je gaat autorijden met het kindje in zo’n lekker stoeltje op de achterbank. Zelf een huilbaby is stil te krijgen in een goed autostoeltje.

Voor elke fase een stoeltje

Als je kindje baby-af is en een eigenwijze peuter wordt, dan heeft Maxi Cosi ook daar de perfecte autostoel voor. En ook als hij of zij de peutertijd – en het peuterstoeltje – ontgroeit is daar weer een opvolger. Totdat je kind twaalf is – of in ieder geval tot hij de 1m35 heeft bereikt, is het gebruik van een autostoel in Nederland verplicht.

En dan te voet verder

Als de autorit ten einde is en je gaat een stukje wandelen, dan is het handig als je de autostoel makkelijk op het onderstel van de wandelwagen kunt klikken. Bij de Maxi Cosi gaat dat zonder slag of stoot. Zeker als je maar weinig tijd hebt, dan biedt dit uitkomst. Heb je ook een wandelwagen van hetzelfde merk, dan loopt het helemaal gesmeerd.

Accessoires en hoezen

Baby’s en kleine kinderen kunnen nog niet aangeven wanneer ze van plan zijn hun luier te vullen. Ook kan het weleens gebeuren dat ze wagenziek of misselijk worden. Dan is het fijn om een beschermhoes over je autostoel te hebben. Deze zijn er tegenwoordig in leuke printjes, maar ook nog altijd in een rustgevende effen kleur.