Laptops: bestaand in meer subcategorieën dan je denkt

2 min gelezen
Laptop

Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten ontwikkelt de wereld van de computers zich razendsnel. Nog maar pakweg dertig jaar geleden was het bijvoorbeeld nog helemaal niet zo vanzelfsprekend dat elk huishouden over een computer beschikte. Weliswaar veranderde dat in de loop van de jaren 90; toch was één of twee computers per huishouden dan wel het maximale. Hoe anders is dat nu! Heden ten dage is het gangbaar dat iedereen zijn of haar eigen computer heeft. Een andere ontwikkeling die heeft plaatsgevonden is dat computers niet meer op een vaste plek in huis staan. Deze ontwikkeling kun je samenvatten als verschuiving in populariteit van desktop naar laptop. Het mag duidelijk zijn: ruimschoots meer dan de helft van de pc’s zijn tegenwoordig laptops. Deze vind je tegenwoordig in talloze verschillende uitvoeringen en bovendien in veel bijzondere subcategorieën. Zo bestaan er tegenwoordig de zogeheten reislaptops, speciaal voor mensen die voor langere tijd op reis gaan. Lees hieronder wat deze laptops kenmerkt. 

Laptop

Kenmerken van goede reislaptops

Weliswaar kan het per persoon verschillen in wat een goede reislaptop gevonden wordt; over het algemeen kun je ervan uitgaan dat zo’n exemplaar voldoet aan de volgende voorwaarden:

• Een reislaptop is compact qua formaat, zodat deze niet te veel ruimte in de bagage inneemt.

Over bagage gesproken, het is natuurlijk niet fijn om zware tassen of rugzakken te moeten versjouwen. Daarom is een goede reislaptop licht qua gewicht.

• Reislaptops bieden doorgaans alleen het hoognodige om onderweg wat te kunnen internetten en foto’s op te slaan. Dit houdt het betaalbaar, zodat je genoeg geld voor je reis overhoudt.

Meer verhalen